Türgikohvikannud

Pika käepidemega kannu, millega valmistatakse idamaist kohvi, nimetatakse kas ibrik, rakweh või cevze. 
Pigem siiski räägitakse just türgi kohvikannudest ja -kohvist.
Kannuga võid soojendada ka näiteks väikese koguse piima või vett.
Türgi kohvi valmistamist loetakse maailma raskeimaks tegevuseks.

Türgi kohv on kohvijook, mis saadakse röstitud kohviubade väga peeneks jahvatatud pulbri keetmisel spetsiaalses türgikohvikannus. Valmis jook valatakse tassi ja oodatakse veidi, kuni kohvipaks vajub tassi põhja. Juuakse kuumalt, soovi korral lisatakse enne keetmist suhkrut.
Kohv valmistatakse värskelt jahvatatud, soovitatavalt tumeda röstiga kohviubadest. Kohv peab olema väga peeneks pulbriks jahvatatud. Kohv ja suhkur lisatakse külmale veele, segatakse korralikult ja pannakse keema. Kui märkate esimesi keemismulle, eemaldage kohvikann ja valage tekkinud vaht mokatassi. Pange kann uuesti pliidile ja lase keemistemperatuurini, mitte keema. Vala kuum jook mokatassi vahu peale ja serveeri.

Türgi kohv on välja valades väga kuum, mistõttu seda serveeritakse tavaliselt klaasitäie külma veega. Vesi aitab suud jahutada ja värskendada, et kohvi oleks parem maitsta. Kogu kannu sisu valatakse tassi, aga kohvi ei jooda põhjani – kohvipaks jääb tassi alles.

Tänapäeval maitsestatakse türgi kohvi ka kardemoni ja mündiga.

Retsept:  umbes 1 dl. vett - 2 tl peeneks jahvatatud kohvi - 2 sl suhkrut 



 

LAHTIOLEKUAJAD

Kokapood avatud:

tööpäevadel 10-18
laupäeval 11-15
pühapäeval suletud !

🔆

Tere tulemast !

Olete väga oodatud !

☎+372 66 10 999

info@chezmarius.ee


 

TELLIMINE

Tellimine chezmarius.ee kodulehelt:

Võid tellida registreerimata.

Tellimustele ise Tallinna Kokapoodi järele tulles on lisakulu  0 €

Üle 150 € tellimused tarnime tasuta lähimasse postiautomaati.

Postipakk 3,00 - 7,00 € olenevalt paki suurusest.
Paki max. kaal 35 kg.
Tarneaeg 1-3 argipäeva.